Verdeel en meterkast inrichten

De meterkast is een van die ruimtes waar je eigenlijk niet naar omkijkt. Misschien hooguit een paar keer per jaar om de meterstanden op te nemen, of wanneer de meterkast gebruikt wordt als opbergplaats. En dat terwijl zich in diezelfde meterkast het hart van uw elektrotechnische installatie bevindt dat de nodige risico’s met zich meebrengt. De hoogste tijd dus om eens te kijken welke meterkastvoorschriften er zijn en hoe u de veiligheid van uw meterkast kunt verbeteren.

Gaat u dus bijvoorbeeld een aanpassing doen aan uw Keuken of installeert u een laadpaal of zonnepanelen houdt er dan rekening mee dat uw bestaande installatie niet meer afdoende kan zijn en problemen kan veroorzaken. In dat geval komen wij graag langs om vrijblijvend een inspectie te doen en u een advies op maat kunnen geven. 

Bij de onderstaande klant was de installatie niet veilig, een CEE stekker 3fasen welke niet goed gezekerd was en direct achter de hoofdschakelaar zat en ook de invoeren waren gewoon niet meer afdoende. In overleg hebben we deze kast ontworpen en aangesloten en is deze geschikt voor toekomstige uitbreidingen.

Voor  Na  Complexe installatie is ons niet onbekend  Park installatie (Landal)

 

Helaas zien wij vandaag de dag steeds vaker dat het een ratjetoe is aan groepen en aardlekschakelaars. Daarbij zien wij ook dat zonnepanelen installatiebedrijven er losse kastjes bij naast plaatsen en zo proberen weg te komen van hun verantwoordingen om aanpassingen te doen aan verdeelkasten maar helaas werkt dat niet zo. Indien men een aanpassing doet zal het ook conform de hedendaagse richtlijnen moeten gebeuren.

Dus advies, laat u juist adviseren. Wij komen graag langs voor advies en een kop koffie.